Missie, visie en waarden

Suiker produceren: dat is de hoofdactiviteit van de Tiense Suikerraffinaderij. Maar dat is niet alles. In al wat we ondernemen, gebruiken we steeds onze missie, visie en waarden als leiddraad.

4 operationele waarden

Wij ontwikkelen, produceren, verpakken en verkopen suiker, specialiteiten op basis van suiker en voedingsproducten afkomstig van plantaardige grondstoffen. Daarnaast creëren wij ook toegevoegde waarde voor onze klanten, aandeelhouders en leveranciers. Hoe? Door uitstekende en winstgevende prestaties, groei en continuïteit.

Wij werken volgens vier operationele waarden. Zij vormen ons vertrouwd baken.  

Onze klanten, medewerkers, leveranciers en aandeelhouders verdienen het allerbeste. Wij zijn niet tevreden met minder dan uitmuntendheid (1). Wij respecteren en vertrouwen (2) hen. Dat is een onmisbaar aspect van ons succes.

Al onze medewerkers hebben de moed om in de spiegel te kijken en te veranderen (3): veranderingen – geleidelijke of radicale – vormen de motor van ons succes. Daarom rusten we niet op onze lauweren en trachten we onze producten, diensten technieken en processen steeds te verbeteren. We stimuleren dan ook iedereen om het beste van zichzelf te geven en initiatief (4) te nemen. Zo draagt eenieder bij om kwalitatieve producten te maken en op de markt te brengen. Zo kunnen we onze klanten steeds gepaste en kwaliteitsvolle suiker leveren, elke dag opnieuw.

De suikerbiet is onze belangrijkste grondstof voor het produceren van al onze producten. Daarom ijveren we elke dag opnieuw voor een sterke, vertrouwensvolle en wederzijdse relatie met onze planters. Om alle bieten naar onze fabrieken te vervoeren, zijn er 140.000 transporten nodig per campagne. Daarom is het onze prioriteit om de logistiek te optimaliseren en de mogelijke impact voor de buurtbewoners en omgeving te minimaliseren.  Sinds 1836 werken we aan een duurzame toekomst. Hiervoor werken we op drie pijlers: onze economische impact, onze investeringen op ecologisch vlak en onze sociale meerwaarde.

Vacatures

Op zoek naar een zoet avontuur?

Lees meer

Onze geschiedenis

Even oud als de Belgische staat, en al even veel meegemaakt

Lees meer

Bijenkorven voor een hogere biodiversiteit

Een mooi project dat perfect aansluit bij de hoge biologische waarde van onze Rasperij in Longchamps.

Lees meer

Bezoek een vestiging

Bezoek onze suikerfabrieken en dompel je onder in onze zoete wereld.

Lees meer
Knockaert Nathalie Thumb

Wat begon als een uitdaging, is de job van mijn leven geworden.

Nathalie Knockaert, Fabrikant