Persbericht: de Tiense Suikerraffinaderij gaat desinfecterende gel produceren

23 maart 2020

Tienen, 22 maart 2020 - De Tiense Suikerraffinaderij en haar Belgische partners van de Südzucker-groep zetten zich in om België te helpen in de strijd tegen de gezondheidscrisis. De fabrieken van de Tiense Suikerraffinaderij draaien al op volle capaciteit om suiker te produceren en te verpakken, aangezien de vraag ernaar sinds het begin van de crisis is geëxplodeerd. Vanaf maandag zal het bedrijf bovendien ook
desinfecterende gel produceren.

Rt Ts Sucrerie De Wanze
BioWanze-vestiging

"Onze teams hebben de afgelopen dagen enorm hard gewerkt en de tests zijn overtuigend: vanaf maandagochtend produceren we desinfecterende gel op basis van ethanol uit tarwe en bieten. De eerste 2.000 liter worden aan het eind van de dag gebotteld", legt Guy Paternoster, CEO van de Tiense Suikerraffinaderij, uit. De desinfecterende gel, waarvan het productievolume geleidelijk aan zal toenemen, zal gratis geleverd worden naargelang de behoeften van de overheid. "We zijn al benaderd door ziekenhuizen uit de regio Tienen en door de stad Wanze voor hun rusthuizen", vermeldt de Tiense Suikerraffinaderij.

"We zullen deze gel ook gebruiken om onze medewerkers te beschermen. Zoals in de hele agrovoedingsindustrie werken onze medewerkers er hard aan om aan de behoeften van de consument tegemoet te komen. Hun veiligheid en gezondheid is onze hoogste prioriteit", zegt Guy Paternoster.

In eerste instantie zal de desinfecterende gel geproduceerd worden op de site van BioWanze. De Tiense Suikerraffinaderij hoopt echter de productiecapaciteit te kunnen verdubbelen zodra de overheid het licht op groen zet voor haar site in Oostkamp, WestVlaanderen. Deze beslissing is geen alleenstaand geval: andere Europese dochterondernemingen van de Südzucker-groep (waar Tiense Suikerraffinaderij en BioWanze deel van uitmaken) hebben de afgelopen dagen besloten om een deel van het ethanol dat in principe bestemd is voor de productie van agrobrandstoffen, prioritair te gaan gebruiken voor de productie van de desinfecterende gel.

Over de Tiense Suikerraffinaderij

De Tiense Suikerraffinaderij N.V. is een Belgisch voedingsbedrijf dat sinds haar oprichting in 1836 garant staat voor het op de markt brengen van kwalitatieve suikerproducten. Het merendeel van de suiker die door onze groep geproduceerd wordt, wordt uit lokaal geteelde suikerbieten gewonnen. We staan niet alleen in direct contact met onze 600 medewerkers, partners, telers, consumenten, klanten, maar ook met de nabije omgeving van onze 8 verschillende sites. Het moederbedrijf Südzucker is marktleider in de traditionele suikerindustrie.

Contact: Jean-Luc Claes - Directeur Legal Department - jean-luc.claes@raftir.be - 0475 438 260