Onze buurt

De Tiense Suikerraffinaderij heeft vestigingen dicht bij gemeenten en steden. Dat is historisch zo gegroeid. Onze suikerfabrieken bevinden zich als het ware op wandelafstand van stadscentra. Daarom ook betrekken wij onze buren bij wat er reilt en zeilt binnen het bedrijf. Daarom ook werken wij dagelijks aan het verbeteren van onze duurzaamheid, aan het verminderen van onze ecologische impact. Wij willen verantwoord ondernemen.

Rt Ts Visit Tienen 02
Buren bezoeken onze suikerfabriek

Geregeld organiseert de Tiense Suikerraffinaderij een burendag voor haar vestigingen. Hiermee willen we enerzijds een luisterend oor aanbieden en anderzijds onze investeringen en projecten kenbaar maken aan de omwonenden van de fabriek. Elke keer hebben we zo een 250 bezoekers in onze vestiging in Tienen. Zij krijgen de mogelijkheid om tal van vragen te stellen en kunnen een rondleiding volgen doorheen onze fabriek.

Samen met de bewoners van de gemeente Eghezée waar onze rasperij van Longchamps zich bevindt, hebben wij een buurtcomité opgericht om de goede burenrelatie te onderhouden én te verbeteren. Zo weten onze buren welke projecten er eventueel op til staan en komen wij te weten wat er leeft binnen de gemeenschap.

Bezoek een vestiging

Bezoek onze suikerfabrieken en dompel je onder in onze zoete wereld.

Lees meer

Bijenkorven voor een hogere biodiversiteit

Een mooi project dat perfect aansluit bij de hoge biologische waarde van onze Rasperij in Longchamps.

Lees meer