De Tiense Suikerraffinaderij, fiere partner van de Special Olympics Belgium

29 mei 2019

Duurzaam suiker produceren uit de suikerbiet met respect voor mens en milieu, dat is een doel dat de Tiense Suikerraffinaderij al meer dan 180 jaar nastreeft. Ook mooie samenwerkingen uit de grond stampen die echt waardevol kunnen zijn voor de maatschappij, hoort bij haar beleid dat voor haar 600 werknemers alles behalve een hol begrip is.

Logo Fb

De Tiense Suikerraffinaderij is sinds enkele jaren een fiere partner van Special Olympics Belgium, een organisatie achter hét sportieve evenement bij uitstek voor atleten met een verstandelijke beperking. Er is niet enkel sprake van een financiële steun, maar ook van onze solidaire werknemers die als vrijwilligers hun handen uit de mouwen teken op het evenement.

Elke atleet ter wereld is gemotiveerd om het beste van zichzelf te geven, de hoogste trede van het podium te beklimmen, en zijn of haar #SweetMomentOfGlory te beleven. De Tiense Suikerraffinaderij blaakt van trotsheid om haar eigen steentje te kunnen bijdragen aan Special Olympics Belgium en diens formidabele atleten.

Wij ontmoetten twee van die atleten in het bijzonder. Verknocht aan de sport die ze beoefenen, namen we mee een kijkje naar hun voorbereidingen voor de Nationale Spelen van 29 mei t.e.m. 1 juni in Sint-Niklaas en Beveren. Maak kennis met Tjorven en Walter. Wij konden alleen maar hun enthousiasme meedelen en hen toejuichen. Ontdek hun #SweetMomentsOfGlory en deel hun glorie door hier te klikken.

Bekijk de video's van Tjorven en Walter hieronder:

Aanwezig op het terrein

Naast een financiële steun is de Tiense Suikerraffinaderij aanwezig op het terrein tijdens de Nationale Spelen. Dit jaar animeert ze een stand waar de atleten of supporters een leuke foto kunnen nemen in een “zoet” decor. Enkele werknemers van ons bedrijf zullen er ook als vrijwilliger mee komen helpen en de atleten steunen om hun doel te bereiken.

Sinds meer dan 180 jaar, wil de Tiense Suikerraffinaderij mensen die het nodig hebben helpen, gaande van een samenwerking met maatwerkbedrijven, met de Federatie van de Belgische Voedselbanken, of nog Special Olympics Belgium. Wij blijven dit pad bewandelen en willen alle werknemers of vrijwilligers bedanken die hun tijd schenken aan deze mooie doelen .

Over de Tiense Suikerraffinaderij

De Tiense Suikerraffinaderij N.V. is een Belgisch voedingsbedrijf dat sinds 1836 bestaat, en dat sindsdien op voortdurende wijze kwalitatieve producten op basis van suiker op de markt heeft gebracht. De meeste suikers van het bedrijf worden uit lokale suikerbieten gewonnen. Zijn activiteit betrekt bovendien naast 600 werknemers ook partners, planters, consumenten en klanten en wil duurzaam met mens en milieu in de buurt van 8 verschillende vestigingen omgaan. Het moederbedrijf Südzucker is marktleider in de traditionele suikernijverheid.

Over Special Olympics Belgium

Special Olympics Belgium is een organisatie die de sociale integratie van personen met een verstandelijke beperking wil bevorderen via sport. Deze organisatie heeft als missie om elk persoon met een mentale handicap vanaf 8 jaar de mogelijkheid te geven om een sport naar zijn of haar keuze uit te oefenen. Op die manier kan Special Olympics Belgium bijdragen tot de persoonlijke zelfontplooiing, integratie en sociale erkenning van diens atleten. Special Olympics Belgium maakt deel uit van Special Olympics inc., de belangrijkste internationale instantie die het uitoefenen van een sport door mensen met een verstandelijke beperking aanmoedigt. Dit zonder enige vorm van raciale, sociale of economische discriminatie.