Tiense Suiker steunt de Voedselbanken met 6de editie van SweetChristmas4All

7 december 2023

De Tiense Suikerraffinaderij is een trouwe partner van de Belgische Federatie van Voedselbanken. Samen geven ze tijdens de feestdagen graag wat extra aandacht aan de mensen die het moeilijker hebben. En dat is nodig, want 1 op 5 Belgen loopt vandaag een ernstig risico op armoede en sociale uitsluiting. Helpen kan door donaties, door hulp aan te bieden, maar ook door gewoonweg een gratis kerstkaartje te sturen via www.sweetchristmas4all.be.

SC4 A Banner

In 2022 klopten gemiddeld 209.450 mensen per maand aan bij de 676 organisaties die aangesloten zijn bij de Voedselbanken in België. Dat is 18,2% meer dan in 2021, omdat steeds meer jongvolwassenen (+25%), eenoudergezinnen (+46%) en vluchtelingen (+22%) voedselhulp nodig hebben. Volgens de Europese armoede-indicator leeft ongeveer 15% van de Belgen in armoede. Tiense Suiker sprak met 4 van hen. De verhalen van Hafsa, Mireille, Marietta en Viviane zijn ook terug te vinden op de website van SweetChristmas4All.

Leven in armoede betekent niet alleen “weinig geld hebben”. Deelnemen aan sociale activiteiten wordt ook moeilijker, met isolement en eenzaamheid als gevolg. Daarom is het werk van de Voedselbank zo ongelofelijk belangrijk. Mensen krijgen er een voedselpakket, en minstens zo belangrijk: ze ervaren steun van lotgenoten, ontmoeten andere mensen en sluiten nieuwe vriendschappen. Zo kan de Voedselbank een springplank zijn naar een nieuwe toekomst.

Helpen kan al met een kerstkaartje

Met de actie “SweetChristmas4All” wil Tiense Suiker sensibiliseren. Helpen kan door vrijwilliger te worden of door een maaltijd te schenken. Maar het kan al ook door een digitaal kerstkaartje te sturen naar minderbedeelden via de website van SweetChristmas4all. Dit kan nog tot 24 december. Alle kleine beetjes helpen !

Jaarlijkse campagne

Het is inmiddels de zesde keer dat deze succesvolle actie plaatsvindt. Vorig jaar werden duizenden hartverwarmende e-wensen verstuurd naar de minderbedeelden en de vrijwilligers van de voedselbanken. En ze kijken er ook dit jaar weer naar uit. Veel minderbedeelden hebben namelijk niet de mogelijkheid om te feesten en zijn vaak afhankelijk van anderen in deze periode. De warme kaartenactie is een manier om hen mee te nemen in de familiale kerstsfeer en hen te laten zien dat we er zijn voor hen en ook in deze periode aan hun denken.

Guy Paternoster, CEO van Tiense Suiker, staat helemaal achter de actie: “Als bekend merk en als een vooraanstaande speler in de Belgische voedingsindustrie zijn wij ervan overtuigd dat het onze verantwoordelijkheid is om waardevolle bijdragen aan de samenleving te leveren.”

Dit is trouwens niet de enige actie van Tiense Suiker: eerder dit jaar lanceerde de suikerproducent ook een grote confituuractie, ten voordele van Kinderarmoedestichting Pelicano.