Tiense Suiker in de ban van Suikerrock

5 augustus 2023

Voor het tweede jaar op rij palmt het zoetste festival van het jaar op 4,5 en 6 augustus het Bietenplein in. Een nieuwigheid dit jaar? De speelse links naar het bekende suikermerk !

Extra links naar Tiense Suiker

Suikerrock betovert dit weekend zijn bezoekers op het uitgestrekte bietenplein van de Tiense Suikerraffinaderij, waar festivalgangers een uniek uitzicht hebben op de indrukwekkende fabriek. Na 3 decennia op de Grote Markt, zijn Suikerrock en Tiense Suiker sinds vorig jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Toch zijn er in 2023 extra ludieke verwijzingen naar Tiense Suiker op het festivalterrein. Zo kreeg één van de twee nieuwe podia de naam “The Cube”, naar het bekende klontje. Hier moeten de festivalgangers zijn voor elektronische acts en knallende afterparty’s na de headliners op het hoofdpodium. Naast dit openluchtpodium staat er discobal-klontje te schitteren, waar één miljoen echte klontjes in zouden passen.

Sinds een paar maanden liggen de nieuwe Fijne Suiker verpakkingen in de winkelrekken, en dit wilde Tiense Suiker niet ongemerkt voorbij laten gaan, zelfs niet op Suikerrock. De bezoekers zullen er niet naast kunnen kijken: in het midden van het festivalterrein staat een 8 meter hoog model van het pakje. Op de nieuwe verpakkingen staat de suikerbiet centraal, als het kloppende hart van het bedrijf.

Een gedroomd huwelijk

Tiense Suiker is bijzonder trots om deel uit te maken van het steeds groter wordende festival. Jan Ingels, Directeur van de Suikerfabrieken: “We zetten ons als Tiense Suiker zeer sterk in voor Tienen en omgeving. We zorgen niet alleen voor werkgelegenheid, maar doen er ook alles aan om van Hageland een duurzame, welvarende en dynamische regio te maken. Suikerrock past perfect in het plaatje: een gedroomd huwelijk tussen dé uithangborden van Tienen!”

Tiense Suiker is dankbaar voor de vlekkeloze en professionele organisatie van Suikerrock, waardoor de festivalgangers ongetwijfeld onvergetelijke momenten zullen beleven.