Lebbe Sugar Specialties opent haar deuren tijdens Open bedrijvendag!

3 oktober 2019

Producten op klantenmaat, reeds meer dan 100 jaar! 

Lebbe Sugar Specialties in Oostkamp, nabij Brugge, is reeds meer dan 100 jaar verankerd in het Belgische landschap, net zoals alle andere vestigingen van de Tiense Suikerraffinaderij. Lebbe Sugar Specialties streeft ernaar om producten op de markt te brengen die meer zijn dan suiker. Hét kenmerk is dan ook het op maat maken van producten op basis van suiker met een hoge toegevoegde waarde om zo te komen tot een bron van competitiviteit over de hele wereld. 

Opb Lebbe Sugar Specialties
Lebbe Sugar Specialties

Wat kan je ontdekken?

Tijdens Open  bedrijvendag op 6 oktober 2019 kan het grote publiek een kijkje nemen achter de schermen en ontdekken hoe al onze specialiteiten, fondanten, invertsuikers, stropen, poedersuikers enz. geproduceerd en verpakt worden. Op het einde van de rondleiding, die ± 30 min. duurt, kunnen bezoekers genieten van een gebakje, met één van de toegepaste suikerspecialiteiten natuurlijk, en een drankje.

Werkzoekenden krijgen tevens de mogelijkheid om zich te informeren naar openstaande vacatures en te praten met medewerkers.

Lebbe Sugar Specialties startte in 1912 als suikerfabrikant voor brouwerijen

In 1912 richtte Georges Lebbe in Sint-Andries (Brugge) het bedrijf Suikers Lebbe op met als doel gekarameliseerde suikers te produceren voor brouwerijen. Ondanks de verschillende uitdagingen waarmee het bedrijf in haar opstartfase te kampen kreeg – de Eerste Wereldoorlog en de crisis in de jaren 1930 – bleef het overeind. Na de crisis ging het Suikers Lebbe voor de wind: naast nieuwe producten zoals suikerstropen en kandijsuiker, groeide ook het klantenbestand. In 1936 telde Lebbe maar liefst 132 klanten! Enkele jaren later, in 1949 wordt de firma omgedoopt tot een BVBA om nadien op zoek te gaan naar een grotere locatie voor het groeiende succes. In 1970 werd in Oostkamp een modern en efficiënt productiegebouw met bureauruimte gebouwd, welke vandaag de dag nog steeds de thuishaven van Lebbe Sugar Specialties is.

Behoud van eigen specialiteit binnen de Tiense Suikerraffinaderij

In de jaren 1970-1980 blijft Lebbe groeien en verkoopt haar uitgebreid productengamma aan zowel nationale als internationale klanten. Door een steeds meer concurrerende en wispelturige markt, is Lebbe echter genoodzaakt om op verschillende tijdstippen aandelen over te dragen aan de Tiense Suikerraffinaderij, om in 2010 volledig deel uit te maken van de Tiense Groep. De Tiense Suikerraffinaderij, dat deel uit maakt van Südzucker Groep, werkt reeds meer dan 180 jaar aan een duurzame toekomst voor al haar vestigingen. Met 600 werknemers, verspreid over 7 vestigingen, produceert het bedrijf jaarlijks tussen de 500.000 en 600.000 ton suiker aangevuld met heel wat suikerspecialiteiten. Lebbe Sugar Specialties draagt hiertoe bij met 60 werknemers die zo’n 330 op maat gemaakte en hoog kwalitatieve producten produceren voor meer dan 360 klanten!

Contact

Vincent Tits,  Communications Coordinator (vincent.tits@raftir.be; 0475 690 113)

Campagnebeeld Okp
Op zoek naar een zoet avontuur?