Tiense Suiker lanceert nieuwe verpakking : ode aan de suikerbiet

16 juni 2023

De verpakkingen van het Tiense Suikergamma ondergaan een totale metamorfose. De suikerbiet, het kloppend hart van het bedrijf, staat nu centraal. Tiense Suiker wil zo de consumenten beter informeren over de lokale oorsprong van suiker. De producten zelf veranderen niet en de uitstekende kwaliteit blijft behouden.

Tiense Suiker Website Nieuwe Verpakkingen Homemade Happiness md 1024x496

Van biet naar suiker

De suiker van Tiense Suiker komt voor de volle 100% uit de natuur en bevat geen andere ingrediënten. De suiker wordt geoogst uit lokale suikerbieten, die gemiddeld op maximum 50 km van de fabriek geteeld worden door onze landbouwers. “We merkten dat heel wat consumenten niet stil stonden bij de oorsprong van suiker en dat vonden we jammer”, verklaart Anna Pietraszek, Marketing Manager bij Tiense Suiker. “We hopen dat we via de nieuwe verpakking het verhaal ‘van biet naar suiker’ tot bij de consument kunnen brengen”.

De suikerbiet wordt op de nieuwe verpakking grafisch afgebeeld als kloppend hart. “Zonder suikerbieten, geen suiker. Onze bieten zijn dan ook het hart van dit bedrijf”, legt Pietraszek uit. De Belgische vlag op de voorkant en extra uitleg op de achterzijde moeten het lokale aspect en de nauwe band met de landbouwers extra benadrukken.

Ook aan het kleurenpalet werd gesleuteld. “We zochten naar manieren om de verpakkingen zelf duurzamer te maken. Dit kan onder andere door minder inkt te gebruiken. We zijn gegaan voor natuurlijke en zachtere pastelkleuren, die ook de identiteit van onze producten ook beter weerspiegelen”.

Nieuwe verpakking, maar hetzelfde product

De verpakking die de grootste metamorfose ondergaat is de Fijne Suiker. Deze was oorspronkelijk rood, maar wordt nu lichtblauw, net zoals de klontjes. Ook de naam veranderde naar fijne bietsuiker, om de oorsprong van het product extra te benadrukken. Aan het product zelf verandert er niets en Tiense Suiker garandeert ook dezelfde, hoge kwaliteit.

Ook de verpakkingen en zelfs het logo zijn doorheen de jaren veranderd. Met de nieuwe verpakkingen blijven toch een aantal traditionele elementen behouden, zoals bijvoorbeeld het T-Logo. ”Er hangt heel wat emotionele waarde aan het logo”, legt Pietraszek uit, “Ik associeer het met een zekere Belgische trots en dat konden of wouden we niet meteen veranderen. Ook van de iconische verpakking van Cassonade Graeffe blijft grotendeels ongewijzigd.”

7
Tiense Suiker Website Nieuwe Verpakkingen Overzicht md

De rest van het gamma had wel nood aan een frissere look: “We moeten mee zijn met de trends van vandaag en het product aantrekkelijk maken voor jongere generaties, zodat ook zij genieten van ‘homemade happiness’ met Tiense Suiker”.

Het nieuwe gamma zal geleidelijk aan de oude vervangen, afhankelijk van de stocks in de verschillende winkels.

Meer info op www.tiensesuiker.com

Volg onze Facebook en Instagrampagina’s voor heel wat leuke weetjes !