Ook in 2024 neemt het Platform Plantengezondheid je mee “van zaadje tot bord” op de Beurs van Libramont

28 juni 2024

Heb je je ooit afgevraagd hoe gewassen geteeld worden? Hoe komen tarwe, aardappelen, maïs, suikerbieten en andere gewassen op je bord terecht? Al je vragen hierrond zullen beantwoord worden op het Platform Plantengezondheid op de landbouwbeurs van Libramont eind juli 2024.


Twaalf partners vanuit de sector werkten samen om het thema “van zaadje tot bord” voor te stellen, met extra aandacht voor plantengezondheid, duurzaamheid en het produceren van kwalitatieve voeding voor allen. Nieuw dit jaar is dat het Platform Plantengezondheid nu ook samenwerkt met het Platform Dierengezondheid, en een aantal federale organisaties zoals FAVV, FOD Volksgezondheid, Sciensano, AMCRA, om zo het Platform One Health te vormen. Allemaal samen dus, plantensector, dierensector, overheidsorganisaties, voor jouw gezondheid!

De partners van het Platform Plantengezondheid (BELFertil, Belplant, Belpotato, CBB, FEGRA, HandigindeTuin.be, Landbouw-Service,Seed@bel, SUBEL (Tiense Suikerraffinaderij & ISCAL),Vegaplan, UAW/FWA) zijn verheugd je uit te nodigen op de beurs en beantwoorden graag al jouw vragen.

Wat is er allemaal nodig om van een zaadje tot een heerlijke pannenkoek te geraken? Gepassioneerde en vakkundige landbouwers, speciaal uitgekozen tarwezaden en suikerbieten en een voedzame bodem. Daarnaast dient de bodem gevoed te worden met meststoffen ende planten beschermd. De ingrediënten worden verwerkt en verhandeld door vakmensen totdat ze op je bord terechtkomen. Een pannenkoek is dus het resultaat van een samenwerking van verscheidene landbouwsectoren die jou voorzien van je dagelijkse voeding. Endit op een duurzame wijze!

Het platform tracht iedereen te informeren over voedselproductie, zowel de consument als politici. We willen bewustwording creëren over de inspanningen van de keten bij het produceren van een duurzame voeding voor allen. We hopen zo dat je nog meer van je maaltijden zal genieten!

Kom jij ook langs op het platform Plantengezondheid? We wachten op je van vrijdag 26 tot maandag 29 juli in Libramont(Hall 1).Volg het educatief parcours “van zaadje tot bord”, neem deel aan de quiz en smul hierna van een heerlijke pannenkoek! Maak kennis met onze partners en onze passie voor de productie van lekkere, gezonde en duurzame voeding voor iedereen.

We kijken uit naar je komst!