Over Hiring & Development

Prosmans Koen
Koen Prosmans, Head of Hiring & Development

         

Wanneer startte jouw avontuur binnen de Tiense Suikerraffinaderij ?

Ik ben gestart op 2 april 2012 bij de Tiense Suikerraffinaderij als Training en Competence Manager. Na een wijziging in de structuur van de HR afdeling werd ik in september datzelfde jaar verantwoordelijk voor de dienst Hiring & Development.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdag start al de dag voordien. Vermits we met ons team ook heel wat zaken organiseren, wordt dan een check gedaan van de laatste afspraken met leveranciers, de interne contactpersonen en het personeel dat deelneemt aan de activiteiten die we organiseren. Een goede communicatie en afstemming is hiervoor noodzakelijk. Als ik ‘s morgens op kantoor kom, behandel ik meestal eerst nog wat dringende mails, vooraleer mijn afspraken starten. Meestal heb ik een aantal afspraken per dag: dit kan gaan van projectopvolging,het screenen van leveranciers, contacten met scholen of VDAB tot het uitwerken van ontwikkelingstrajecten of het voorbereiden van nieuwe aanwervingen. Regelmatig overleg binnen het team is dan ook onontbeerlijk.

‘s Middags neem ik voldoende tijd voor een lunch met mijn collega's. Als het even lukt probeer ik één keer per week tijdens mijn middagpauze wel eens te sporten. In de namiddag gaan mijn afspraken gewoon door. Ik probeer minstens 1 uur per dag in te plannen voor operationele zaken, voor opzoekingswerk om vragen te beantwoorden of om een aantal telefoontjes te plegen.

Hoe zou je de sfeer binnen de Tiense Suikerraffinaderij beschrijven?

Ik ervaar de Tiense Suiker als één grote familie. Dat zegt genoeg, niet? 

Hoe ervaar jij je job en het leven binnen de Tiense Suikerraffinaderij?

Ik heb een leuke job met heel veel uitdagingen en fijne collega's. Dit zorgt ervoor dat we samen heel veel kunnen realiseren.