Last minute oplossingen in klantgerichte vestiging

Baert Thiery
Thiery Baert, Supply Chain Manager

 

Wanneer startte jouw avontuur binnen de Tiense Suikerraffinaderij?

In 1986 ben ik als boekhouder begonnen bij de toenmalige "Suikerfabriek van Veurne", een dochteronderneming van de Tiense Suikerraffinaderij. Daar heb ik 19 jaar gewerkt tot aan de eerste suikerhervorming in 2005 waardoor de "Suikerfabriek van Veurne" moest sluiten. Maar dankzij vroegere connecties met de Tiense
Suikerraffinaderij mocht ik half 2006 starten als aankoper voor de vestiging Lebbe Sugar Specialties in Oostkamp. Vier jaar later ben ik dan in mijn huidige job van Supply Chain Manager gerold.

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Geen enkele werkdag is dezelfde. We beginnen steeds met een productievergadering om 9 uur ’s morgens waarbij we de aandachtspunten van alle afdelingen overlopen. De rest van de dag wordt bepaald door (onverwachte) situaties zoals die er kunnen zijn in de klantgerichte vestiging die Lebbe Sugar Specialties in Oostkamp is. Zo is het bv. mogelijk dat we op heel korte termijn ingrediënten en/of verpakkingen moeten binnen krijgen om een bepaald product voor onze klanten te produceren. Of ik moet zo snel mogelijk transport zoeken om last minute een product bij een klant te bezorgen.

Gelukkig zijn dit wel uitzonderingen maar het zijn deze zaken die mijn job heel boeiend maken. Ik zorg er ook voor dat de gegevens in ons ERP systeem helemaal up-to-date blijven zodat de meest accurate info steeds beschikbaar is.

Tenslotte verzorg ik ook nog de contacten met de verpakkingsleverancier omdat onze noden op vlak van verpakkingen heel specifiek zijn.

Hoe zou je de sfeer binnen de Tiense Suikerraffinaderij beschrijven?

De sfeer binnen de vestiging Lebbe Sugar Specialties in Oostkamp kan ik als heel positief omschrijven. Het hele team is bereid om elkaar te helpen als er iets dreigt fout te lopen. Bovendien heb ik ook het geluk om geregeld in contact te komen met collega’s van andere vestigingen van de Tiense Suikerraffinaderij en ook hier heb ik een goed gevoel om samen iets te realiseren.

Hoe ervaar jij je job en het leven binnen de Tiense Suikerraffinaderij?

Het is een job waar zeker voldoende variatie in zit. Ik ben ook trots dat ik mijn steentje bijdraag voor de toekomst van het bedrijf met het gekende T- logo.

Wat is je lievelingsproduct van de Tiense Suikerraffinaderij?

De Roll Out Fondant is een super product voor industriële klanten dat we bij Lebbe Sugar Specialties produceren. Als consument vind ik de Cassonade Graeffe heerlijk lekker.