Tiense Suiker en KVK, een sterk ‘T’eam!

20 juni 2019

"KVK Tienen is bijzonder blij! Tiense Suiker is vanaf seizoen 2019-2020 de nieuwe shirtsponsor van KVK Tienen."

Kvknieuwe Shirts

Zo verbinden een aantal iconische “Tiense” merken zich aan elkaar: Tiense Suiker, KVK Tienen en Suikerrock (KVK Jeugd). Drie merken die heel België kent en herkent.

Jan Ingels, Director Factories Tiense Suikerraffinaderij:  “Sport en sociaal engagement zijn sinds 183 jaar belangrijk voor de Tiense Suikerraffinaderij. KVK Tienen is naar ons toegekomen met een positief verhaal, zowel voor de jeugd als voor het eerste elftal. Wij zijn blij en fier hen te helpen dit verhaal verder te zetten en zo de ploeg, de stad Tienen en de regio nog meer (sportieve) uitstraling te geven.”

De zo herkenbare ‘T’ van Tiense Suiker zal terug op de voorzijde van alle shirts staan, van de allerkleinsten (U6) tot en met het eerste elftal. Een verhaal dat Tienen en de regio meer dan ooit op de kaart zet. City marketing avant la lettre. Voor de regio, voor de club en voor de suikerfabriek.

Peter Denruyter, Jeugdvoorzitter:

“We hebben samen met de mensen van Tiense Suiker lang en constructief met elkaar gesproken. Over wat we belangrijk vinden in zo’n samenwerking. En, het gevoel was wederzijds zeer positief. Zowel Tiense Suiker als KVK voelden dat de tijd rijp was om samen te werken.Samen vooruit te g aan om het voetbal, meer specifiek het jeugdvoetbal een extra boost te geven.”

Jean-Luc Claes, Legal Director Tiense Suikerraffinaderij:
“Onze buren zijn belangrijk. Wij steunen graag projecten met een sociaal engagement. Het feit dat KVK Tienen zoveel inzet in het jeugdvoetbal in de regio is een enorm pluspunt. Jeugdvoetbal is niet alleen sport maar ook samenspel, samen werken naar een gezamenlijk doel, inclusief zijn, kans geven om te sporten en samen te komen volgens ieders niveau en wensen."

Voor KVK is dit een nieuwe stap in de ontwikkeling van het voetbalplan rond KVK Tienen. Het is meteen een extra stimulans voor onze jeugdwerking en de begeleiding van onze jeugdspelers. De club heeft de voorbije jaren haar jeugdwerking helemaal omgegooid en uitgebouwd. Het kunstgrasveld, betere trainers en begeleiding , allemaal elementen die gestimuleerd vanuit Voetbal Vlaanderen, de jeugdopleiding naar een hoger niveau tillen. Bovendien, wie wil niet spelen met dat schitterende logo in combinatie met onze nieuwe shirts!

Binnen de club is het enthousiasme in ieder geval enorm groot. Van jong tot oud, alle medewerkers, clubleden en supporters zijn zeer enthousiast dat Tiense Suiker meedoet met het KVK verhaal dat 3 jaar geleden werd opgestart. Het harde en doortastende werk loont. De club zal er dan ook alles aan doen om waardig en met gezonde ambitie de merknaam te dragen. Toeval? …..Volgend jaar bestaat stamnummer 132 …100 jaar. En dat feest willen we nu al inzetten met de creatie van de iconische shirts van net na de fusie Racing - Voorwaarts. En wie stond daar toen op de voorzijde? Juist.

Peter Denruyter, Jeugdvoorzitter:
"Dat retro shirt opnieuw produceren was een verre droom van vele supporters. Je zag die foto’s hier in de jeugdbodega hangen en vaak kwamen de mensen daar op terug als één van de mooiste shirts ooit. Samen met onze goede vrienden van MACRON hebben we het plan uitgewerkt. Zij waren meteen enthousiast over het project KVK Tienen. We werden ook meteen uitgenodigd in Bologna in het MACRON hoofdkwartier om met de designers aan de slag te gaan. En de overeenkomst met Tiense Suiker is het sluitstuk op het ontwerp van dat shirt. KVK is daarmee, na Club Brugge, de tweede club in ons land die op zo’n niveau door de Italiaanse sportkledingproducent wordt ontvangen. En het resultaat? Daar zijn we ongelofelijk fier op. Later onthullen we ook nog het uitshirt van het eerste elftal. De jeugd speelt volgend seizoen helemaal in het blauw."

Alle shirts en de spelers worden officieel voorgesteld op vrijdag 23/8 bij Honda Garage Permantier Motors in het Industriepark Tienen vanaf 19u30.

Contact:
Vincent Tits – Communications Coordinator Tiense Suikerraffinaderij
Email: vincent.tits@raftir.be
Mob: 0475 690 113 

Peter Denruyter – Jeugdvoorzitter
Email: peter.denruyter@outlook.com
Mob: 0475 94 04 70