Tiense ondernemers in de bres voor Oekraïne

28 maart 2022

Onze Tiense ondernemers en de stad Tienen bundelden de krachten om op dinsdag 29 maart een dertigtonner vol met goederen richting Oekraïne te sturen. Het gaat om 5 paletten medisch materiaal, 7 paletten hygiënische- en babyproducten, maar ook 15 paletten suiker en 2 paletten chocolade en koekjes. “Niets doen en toezien hoe het Oekraïense volk lijdt, is geen optie”, vertelt Jan Ingels, Directeur van de Tiense Suikerfabrieken. “We hopen op deze manier hen een hart onder de riem te steken”.

“Samen voor Oekraïne”

Elke dag neemt het geweld in Oekraïne toe en zien we hartverscheurende beelden in de media opduiken. Dit treft ook onze Tiense ondernemers, die in nauw contact staan met collega’s uit de getroffen gebieden of partners en vestigingen hebben in grensland Polen. Niets doen was geen optie en als snel werd het initiatief “Samen voor Oekraïne” in leven geroepen.

Bij SESVanderHavezamelden de internationale werknemers een mooi bedrag in dat dan aangevuld werd door de firma en waarmee, in samenwerking met Delhaize Zoutleeuw, een selectie van hygiënische- en babyproducten aangekocht kon worden. Kim’s chocolatesdoneerde chocolade, Hospidex en Instruma zorgden voor het broodnodige medische materiaal en de Tiense Suikerraffinaderij vulde de vracht op met verschillende paletten suiker. Transportbedrijf Engelboschstelt voor dit transport belangeloos een vrachtwagen met chauffeur ter beschikking.


Met een dertigtonner naar Polen

Op dinsdag 29 maart om 15:00 uur is het zover. Vanop de Grote Markt in Tienen rijdt de dertigtonner richting Chelm in Polen. Deze locatie ligt vlakbij één van de open grensovergangen voor humanitaire hulp met Oekraïne. Van daaruit zorgen de hulporganisaties dat de goederen via de corridors bij de noodlijdende bevolking terechtkomen.


“Deze surreële werkelijkheid speelt zich nu, vandaag, af in Europa’s achtertuin en beroert ook het hart van de Tiense ondernemers. We moesten iets doen. Hopelijk zullen er nog veel soortgelijke initiatieven volgen,” sluit Jan Ingels af.