Bij Tiense Suiker sinds de eeuwwisseling

Vincent Tits 010
Vincent Tits, Communications Coordinator

 

Wanneer startte jouw avontuur binnen de Tiense Suikerraffinaderij?

Mijn carrière bij de Tiense Suikerraffinaderij begon  in 2000, ongeveer 16 jaar nadat ik in schoolverband de fabriek in Tienen tijdens de campagne bezocht. Een bezoek waar ik heel wat positieve herinneringen aan over hou. Ik solliciteerde hier omdat de rijke geschiedenis, de stabiliteit en het internationale karakter van dit bedrijf mij erg aantrokken. 

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Normaal gezien begin ik rond 7u30. Na het lezen van mijn mails kan ik aan mijn takenpakket beginnen. Dit verschilt van dag tot dag. De ene dag werk ik aan de website, de andere ben ik bezig met een nieuwsbrief of ga ik filmen of foto’s nemen. Maar meestal snij ik meerdere onderwerpen per dag aan. Regelmatig moet ik ook op verplaatsing naar één van onze vestigingen in België.  

Mijn planning kan echter ook soms helemaal overhoop gehaald worden door een plotse opdracht. Ik moet dan heel snel op de bal kunnen spelen, improviseren, creatief zijn en tegen een zeer strakke deadline kunnen werken.  

Hoe zou je de sfeer binnen de Tiense Suikerraffinaderij beschrijven?

In de Tiense Suikerraffinaderij word je omringd door dynamische en gemotiveerde mensen bij wie je steeds terecht kan voor hulp, met een vraag of gewoon voor een babbel. Verscheidene collega’s organiseren ook regelmatig een event buiten de diensturen waaraan collega’s kunnen deelnemen. Dit kan gaan van een quiz, een terrasje doen tot deelname aan een sportgebeuren zoals de ‘20km van Brussel’.  

Hoe ervaar jij je job en het leven binnen de Tiense Suikerraffinaderij?

Mijn job is boeiend, gevarieerd en ook veeleisend.  Je krijgt bij de Tiense Suikerraffinaderij tevens de kans om initiatieven te nemen, waardoor je jezelf kan blijven ontplooien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Dankzij de goede verstandhouding met mijn collega’s uit diverse departementen leer ik elke dag weer bij, maar is er ook tijd voor ontspanning, bv aan het koffiemachine.