Opvolgen van industriële klanten en groothandelaars

Thumb
Céline Albert, Customer Service Assistant

 

Wanneer is jouw avontuur bij de Tiense Suikerraffinaderij begonnen?

Ik ben eind augustus 2013 begonnen bij de klanten- en logistieke dienst in Brussel. Mijn manager had een schema opgesteld, zodat ik afzonderlijk kon kennismaken met iedereen die in ons kantoor in Brussel werkt. Enkele weken later kon ik deelnemen aan het T-Connect-programma georganiseerd door de personeelsdienst, waardoor ik onder meer de verschillende vestigingen van de Tiense Suikerraffinaderij kon bezoeken, en dit middenin de bietencampagne! Hierdoor heb ik snel een vrij compleet beeld gekregen van de werking van het bedrijf.  

Hoe verloopt een typische werkdag?

Ik begin de dag met het lezen van mijn e-mails, met een kopje thee erbij. Ik volg de bestellingen van big bags op pallets voor industriële klanten en groothandelaars op in de Benelux. Maar dat is niet alles: ik hou me ook bezig met de export naar Azië en het Midden-Oosten. Dat draagt mijn voorkeur weg omdat er meer opvolging en planning voor nodig is: je moet de verzending van de goederen coördineren met de fabriek, het vrachtvervoer, de douane, het zeetransport,… en natuurlijk ook met de klant. Die moet niet enkel zijn goederen op tijd geleverd krijgen, maar ook de nodige importdocumenten . Ik heb dan ook veel contact zowel met de andere departementen binnen ons bedrijf als met externe partners. Regelmatig komen er ook andere taken bij, zoals het bijwerken van de klantgegevens of specifieke projecten. Dit brengt afwisseling in mijn job.  

Hoe zou jij de sfeer bij de Tiense Suikerraffinaderij beschrijven?

Echt heel leuk :-). De sfeer in ons departement zit helemaal goed: iedereen heeft zijn eigen karakter, maar alle collega’s hebben  gevoel voor humor en groepsgevoel. We helpen elkaar met veel plezier.  

Hoe beleef je je job en het leven bij de Tiense Suikerraffinaderij?

Goed! Het werk biedt afwisseling en mijn collega’s staan altijd klaar om te helpen. Samen zoeken we naar de beste oplossingen. Het is een ideale mix die me helpt om gemotiveerd te blijven. 

Wat is jouw lievelingsproduct van de Tiense Suikerraffinaderij?

De Cassonade Graeffe voor op de pannenkoeken en in de yoghurt, en de bloemsuiker om over mijn aardbeien te strooien.