De job van mijn leven

Knockaert Nathalie
Nathalie Knockaert, Fabrikant

 

Wanneer startte jouw avontuur binnen de Tiense Suikerraffinaderij?

Begin december 2001 viel mijn oog op een vacature in de Streekkrant. Suikers Lebbe in Oostkamp was op zoek naar een laborant. Gretig stuurde ik mijn CV door en enkele dagen later mocht ik al op gesprek. Echter, de plaats als laborant was al ingevuld, maar er werd mij een alternatief aangeboden: fabrikant voor de stropenafdeling. Ik wou deze uitdaging wel aangaan en op 11 december 2001 zette ik mijn eerste stappen als werknemer bij Suikers Lebbe, nu Lebbe Sugar Specialties

Hoe ziet een werkdag er voor jou uit?

Elke werkdag is verschillend, maar een aantal taken vormen wel de rode draad. Eerst overloop ik de planning en daarna ga ik op ronde in de fabriek. Vooral de suikeroplosinstallatie heeft de nodige aandacht nodig. Deze machine mag nooit stilvallen want ze vormt het hart van onze productie. 

Elke dag komen vrachtwagens producten laden en lossen. Dit gebeurt echter voor het grootste deel tijdens de vroege shift en moet goed opgevolgd worden. Vervolgens moeten ook de grondstoffen voor enkele lijnen perfect afgewogen worden. 

Halverwege mijn shift kom ik even op adem en neem ik een pauze, om er daarna met hernieuwde kracht weer tegenaan te gaan. Nog een premix aanmaken, een vooraf gemaakt mengsel dat tijdens het productieproces met de fondant gemengd wordt, en ik beëindig mijn werkdag met een overdracht naar mijn collega van de volgende shift. 

Hoe zou je de sfeer binnen de Tiense Suikerraffinaderij beschrijven?

Er zijn heel weinig problemen tussen collega’s. De sfeer bij Lebbe Sugar Specialties en binnen de ganse groep is echt goed. Dat is tegenwoordig al veel waard. Als het wat minder makkelijk gaat, vind je altijd wel iemand op wie je kan rekenen. Ikzelf sta ook altijd klaar om een collega te helpen.  

Hoe ervaar jij je job en het leven binnen de Tiense Suikerraffinaderij?

Wat voor mij als een uitdaging begon en totaal niet paste bij mijn diploma als laborant, is uitgedraaid op de job van mijn leven. Ik kan mij nu niet meer voorstellen om een hele dag in een labo te werken. Elke dag is anders, met nieuwe uitdagingen en aan het eind van mijn werkdag een gevoel van voldoening. Zelfs na 14 jaar. 

Wat is je lievelingsproduct van de Tiense Suikerraffinaderij?

Mijn lieveligsproduct is er eentje dat we hier bij Lebbe Sugar Specialties maken: Firmset choco fudge. Het is een product voor industriële klanten en het geeft je gebak een heerlijke en verleidelijke look. Het is een uitdaging om het te produceren en het is oh zo lekker!